Vločková polévka dle našich babiček

Ingredience:
1) ovesné vločky
2) zelenina
3) drůbeží vývar nebo „kostku masoxu“
4) voda
5) sůl, pepř
6) Kousek másla
7) Petrželka (není nutná)
8) Vajíčko (není nutné)
Postup:
1) Opražíme ovesné vločky. Až budou zlatavé a budou „chrastit“.
2) Přidáme vývar nebo vodu.
3) Přidáme zeleninu.
4) Pokud jsme nepoužili vývar, přidáme kostku masoxu.
5) Mírně povaříme (cca. 30 minunt).
6) Nakonec přidáme kousek másla, sůl a pepř.
7) Nakonec můžeme přidat rozšlehané vajíčko a petrženku. Ale není to nutnost.
Tím, že jsme ovesné vločky na začátku opražili, není polévka „šlemová“, tak jak polévka z ovesných vloček bývá. Naopak má mírně chuť oříšků.

Dobrou chuť !

Related Posts