ingredience:
- mouka (já použil hladkou)
- tuk (sádlo / máslo / olej)
- sůl, pepř, petřžel (bylinky), kmín
- zeleninový vývar nebo zeleninový bujón
- vejce
- zelenina do polévky
postup:
- V hrnci rozpustíme kousek másla. Můžeme i sádlo nebo olej. Pokud však použijeme máslo, má polévka mírně oříškovou chuť. Pozor, margaríny nejsou k tomu vhodné.
- Do rozpuštěného tuku přidáme mouku a uděláme jíšku (mírně do zlatova).
- Do jíšky rozklepneme 1-2 vejce (dle množství polévky) a promícháme. Vzniknou nám jíškovo-vaječné trhance, které vařečkou rozdělíme na menší kousky.
- Přidáme zeleninový vývar nebo vodu, zeleninu a zeleninový bujón.
- Až se začne polévka vařit, přisypeme kmín, pepř, dle chuti sůl. Můžeme dochutit i pomocí maggi nebo sojové omáčky. To záleží na vás.
- Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať, případně další bylinky.
Dobrou chuť 😉


