ingredience:
- trocha mletého masa nebo kousek masa
- „Pekelná klobása“ nebo nějaká podobná (stačí 1/2 nožičky – 1 nožička)
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- medvědí česnek
- sůl, pepř, paprika, majoránka, kmín
- 2 brambory
- kousek sádla (nebo olej a máslo)
- hladká mouka na zahuštění
postup:
- Do hrnce dáme kousek sádla. Pokud nemáme dáme kousek másla a trochu oleje (aby se nám máslo nepálilo).
- Přidáme nakrájenou sibuli a česnek a zpěníme.
- Přidáme papriku a dobře promícháme. Já někdy přidávám ještě špetku zauzené papriky a papriky pálivé.
- Dáme mleté maso (nebo nakrájené kousky masa) a nastrouhanou klobásu.
- Po chvíli přilijeme trochu vody, kmín a vaříme.
- Cca. po 20 minutách vaření přidáme drobně nakrájené brambory. Vaříme dalších 10 minut.
- Nakonec přidáme sůl, pepř, medvědí česnek, majoránku.
- Zahustíme hladkou moukou a chvilku povaříme (cca. 5 minut).
Dobrou chuť 😉


