ingredience:
- brambory
- cuketa
- hladká mouka
- 1-2 vejce
- olej na smažení (já preferuji slunečnicový)
- česnek
- medvědí česnek
- majoránka
- sůl
- pepř
postup:
- Do mísy nastrouháme brambory a cuketu. Pokud je to velká cuketa s peckami, tak cuketu rozříznem a pecky vyjmeme. Na jednu cuketu asi 2 brambory. Já ale dávám brambory a cuketu v poměru 1:1. Cuketa tu bramborovou chuť víc do sebe natáhne a zároveň je v těstě více škrobu aby se bramborák netrhal.
- Do nastrouhaných brambor přidáme 1-2 vejce (dle množství těsta).
- Okořeníme (sůl, pepř, majoránka, medvědí česnek).
- Do těsta nastrouháme česnek a přisypem trochu hladké mouky.
- Vše pořádně promícháme.
- Na rozpálený olej vkládáme těsto a rozprostřem ho po pánvi. Opečeme po obou stranách.
Dobrou chuť 😉






