Ingredience:
- máslo
- hladká mouka
- mléko
- 2-3 vejce
- ocet
- sůl
- cukr
- kopr (nejlépe čerstvý)
Postup:
- Rozpustíme v kastrolu máslo, do kterého pak vsypeme hladkou mouku a uděláme tzv. „bešamel“.
- Do bešamelu nalijeme mléko (do patřičné hustoty), zahřejeme a promícháme.
- Připravíme si do sklenice 2-3 žloutky.
- Žloutky postupně přidáváme do hrnce (k bešamelu s mlékem) ještě předtím, než se začne obsah vařit, a pořádně mícháme aby nevznikly hrudky (šleháme metličkou).
- Mírně povaříme.
- Přidáme ocet, sůl a cukr dle chutí.
- Nakonec přidáme nasekaný kopr.
- Jako přílohu podáváme brambor nebo knedlík.
- Na talíř pak dáváme natvrdo uvařené vejce nebo plátek hovězího masa.
Dobrou chuť 😉



