Ingredience:

 

  • máslo
  • hladká mouka
  • mléko
  • 2-3 vejce
  • ocet
  • sůl
  • cukr
  • kopr (nejlépe čerstvý)

 

 

Postup:

 

  • Rozpustíme v kastrolu máslo, do kterého pak vsypeme hladkou mouku a uděláme tzv. „bešamel“.
  • Do bešamelu nalijeme mléko (do patřičné hustoty), zahřejeme a promícháme.
  • Připravíme si do sklenice 2-3 žloutky.
  • Žloutky postupně přidáváme do hrnce (k bešamelu s mlékem) ještě předtím, než se začne obsah vařit, a pořádně mícháme aby nevznikly hrudky (šleháme metličkou).
  • Mírně povaříme.
  • Přidáme ocet, sůl a cukr dle chutí.
  • Nakonec přidáme nasekaný kopr.
  • Jako přílohu podáváme brambor nebo knedlík.
  • Na talíř pak dáváme natvrdo uvařené vejce nebo plátek hovězího masa.

 

 

 

Dobrou chuť 😉

 

 

 

 

 

 

Related Posts