Zelňačka z uzených žebírek

Ingredience:

  • uzená žebírka
  • voda
  • sůl, kmín, paprika, pepř
  • brambory
  • kyselé zelí
  • hladká mouka

 

 

Postup:

  • Do hrnce dáme vařit uzená žebírka. Pokud je nevaříme v tlakovém hrnci, tak je vaříme cca. 60 – 90 minut (do změknutí masa).
  • Uzená žebírka vyjmeme, necháme vychladnout a obereme z nich maso.
  • Obrané maso nakrájíme a vrátíme zpět do vývaru.
  • Oloupeme brambory a nakrájíme na kousky. Ty vložíme taktéž do vývaru. Vše povaříme na mírném ohni do změknutí brambor.
  • Kyselé zelí slijeme a nakrájíme.
  • Nakrájené kyselé zelí dáme do hrnce (k vývaru s masem a bramborami). Vše povaříme na mírném ohni.
  • Přidáme kmín, papriku, pepř a dle potřeby sůl.
  • Nakonec rozmícháme trochu hladké mouky s vodou a za stálého míchání postupně vlijeme do vařící se polévky (zahustíme ji).

 

 

Dobrou chuť 😉

Related Posts