Ingredience:
- uzená žebírka
- voda
- sůl, kmín, paprika, pepř
- brambory
- kyselé zelí
- hladká mouka
Postup:
- Do hrnce dáme vařit uzená žebírka. Pokud je nevaříme v tlakovém hrnci, tak je vaříme cca. 60 – 90 minut (do změknutí masa).
- Uzená žebírka vyjmeme, necháme vychladnout a obereme z nich maso.
- Obrané maso nakrájíme a vrátíme zpět do vývaru.
- Oloupeme brambory a nakrájíme na kousky. Ty vložíme taktéž do vývaru. Vše povaříme na mírném ohni do změknutí brambor.
- Kyselé zelí slijeme a nakrájíme.
- Nakrájené kyselé zelí dáme do hrnce (k vývaru s masem a bramborami). Vše povaříme na mírném ohni.
- Přidáme kmín, papriku, pepř a dle potřeby sůl.
- Nakonec rozmícháme trochu hladké mouky s vodou a za stálého míchání postupně vlijeme do vařící se polévky (zahustíme ji).
Dobrou chuť 😉



