ingredience:
kuřecí maso (ideálně prsní řízky)
žampiony naložené ve slaném nálevu
smetana ke šlehání
rýže
sůl, pepř
kousek másla
trocha oleje
postup:
- Uvaříme si rýži (v rýžovaru nebo klidně tu ve varných sáčcích).
- Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.
- Na pánev dáme kousek másla a kapku oleje (aby se máslo nepálilo).
- Nakrájené kuřecí maso osmahneme.
- Přidáme nakládané žampiony (i s nálevem) a mírně povaříme.
- Nakonec přidáme smetanu ke šlehání a opět mírně povaříme. Vytvoří se nám taková hustá omáčka s chutíé, jako by byl v ní použit sýr. Ale ten tam samozřejmě není 😉
- Tím, že je použit slaný nálev, tak již není třeba solit. Pouze dosolíme dle chuti a přidáme pepř.
Dobrou chuť 😉


