Kuřecí maso na žampionech s rýží

ingredience:

kuřecí maso (ideálně prsní řízky)
žampiony naložené ve slaném nálevu
smetana ke šlehání
rýže
sůl, pepř
kousek másla
trocha oleje

 

postup:

  • Uvaříme si rýži (v rýžovaru nebo klidně tu ve varných sáčcích).
  • Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.
  • Na pánev dáme kousek másla a kapku oleje (aby se máslo nepálilo).
  • Nakrájené kuřecí maso osmahneme.
  • Přidáme nakládané žampiony (i s nálevem) a mírně povaříme.
  • Nakonec přidáme smetanu ke šlehání a opět mírně povaříme. Vytvoří se nám taková hustá omáčka s chutíé, jako by byl v ní použit sýr. Ale ten tam samozřejmě není 😉
  • Tím, že je použit slaný nálev, tak již není třeba solit. Pouze dosolíme dle chuti a přidáme pepř.

 

Dobrou chuť 😉

 

 

Related Posts