Kuře na tymiánu s rýží a zeleninou

ingredience

kuřecí maso
koření a bylinky (sůl, pepř, tymián …)
rýže (např. jasmínová)
zelenina (může být i mražená)
cibule
olej, máslo
pomerančová šťáva (asi z půlky pomeranče)

 

postup

Uvaříme rýži se zeleninou (nejlépe v rýžovaru).
Na dno rýžovaru dáme kapku oleje (cca. 1 polévkovou lžíci, aby byla rýže vláčná a nebyla suchá).
Přidáme opláchnutou rýži.
Přidáme nakrájenou zeleninu (může být i mražená).
Zalijeme patřičným množstvím vody (poměry jsou u každého rýžovaru v návodu, většinou je to 1 díl rýže a k tomu 1 – 1.5 dílu vody).
Osolíme a dáme vařit.

Připravíme si maso.
Na pánvi nebo v kastrůlku rozehřejem máslo a přidáme trochu oleje (aby se máslo nepálilo).
Na rozehřátém másle s olejem dáme zpěnit nakrájenou cibulku.
Vložíme kuřecí maso, které osmahneme.
Nakonec zalijeme trochou kuřecího vývaru nebo trochou vody, do které přidáme kousek drůbežího masoxu.
Přidáme tymián, sůl, pepř příp. kousek česneku (dle chuti).
Ke konci zalijeme pomerančovou šťávou asi z půky pomeranče.

 

Je možné dát kuře zapéct aby mělo kůrku.

 

Nandáme na talíř a necháme si chutnat 😉

 

Related Posts