ingredience:
2 kedlubny
1 cibule
1 vejce
trocha smetany nebo mléka
kousek másla
trocha hladké mouky (na jíšku)
bylinky (petrželka, saturejka …)
sůl
pepř
drůbeží vývar nebo kostka masoxu
postup:
- Oloupeme a na drobno nakrájíme cibuli.
- Oloupeme a na hrubém struhadle nastouháme kedlubny.
- Rozpustíme kousek másla a zpěníme na něm cibuli až zesklovatí.
- Pak přidáme nastrouhanou kedlubnu, trochu vody a podusíme až změkne.
- Přidáme vývar (nebo vodu a kostku masoxu).
- V hrnečku rozmícháme vejce s trochou smetany nebo mléka a pomalu za stálého míchání vléváme do polévky.
- Přidáme světlou na másle připravenou jíšku.
- Nakonec dochutíme bylinkami a kořením (sůl, pepř, saturejku nebo petrželku).
Dobrou chuť!



