Ingredience:
2 střední cibule
2 vetší brambory
paprika
olej (nebo kousek sádla)
kousek uzeného
klobása (polotvrdá)
kysané zelí
sůl
pepř
kmín
1 stroužek česneku
1 kostka hovězího bujónu (nebo nemusíme – dle chuti)
Postup:
1) Nakrájíme cibuli a česnek.
2) Oloupeme a nakrájíme brambory.
3) Na oleji (nebo na sádle) osmahneme cibulku.
4) Přidáme papriku (a promícháme, aby se nespálila).
5) Přidáme nakrájený česnek.
6) Slijeme vodu z kysaného zelí a zelí dáme na osmahlou cibulku (můžeme zelí předem trochu nakrájet). Vše promícháme.
7) Přidáme vodu a nakrájené brambory.
8) Přidáme nakrájené uzené a nakrájenou klobásu.
9) Okořeníme (sůl, pepř, kmín).
10) Přidáme kostku hovězího bujónu (ale nemusíme).
11) Povaříme za občasného míchání (cca. 30 minut).
Někdo nakonec přidává trochu jíšky, někdo místo toho dává raději více zelí. Ja jíšku nepoužil.
Nakonec se přidává i trocha smetany kdo chce. Já to dělal bez ní.

Dobrou chuť 😉

Related Posts