Ingredience:

  • buřty (pokud nemáte rádi špekáčky, lze použít např. i liberecké párky)
  • cibule
  • pepř
  • sůl
  • cukr
  • ocet
  • nakládaná sladkokyselá zelenina Kunovjanka (ZNOJMIA)
  • lák od kyselých okurek (ZNOJMIA)
  • bobkový list

Nálev:

Připravíme si nálev. Dáme vařit asi 1 litr vody, skleničku octa (cca. 150 200 ml), sůl, pepř, cukr a 1-3 ks bobkového listu. Nálev asi 10 minut povaříme. Poté jej vypneme a necháme vystydnout.

Postup:

  • Připravíme si nálev.
  • Zcedíme naloženou zeleninu Kunovjanka, ale lák z ní si ponecháme.
  • Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky.
  • Oloupeme buřtíky a podél nakrojíme.
  • Do řezu v buřtíkách vkládáme sladkokyselou zeleninu (Kunovjanka) a cibuli.
  • Do vymyté sklenice postupně vkládáme naplněné buřtíky, cibuli, nakládanou zeleninu (Kunovjanka) a trochu pepře.
  • Nakonec zalijeme směsí láku z Kunovjanky, nakládaných okurek a vlastního lálevu. Poměr nechávám na vás dle chuti. Osobně doporučuji: lák z jedné sklenice Kunovjanky, 100ml láku z okurek a 500ml vlasního nálevu.
  • Nakonec nahoru dáme z vlastního láku bobkový list.
  • Sklenici uzavřeme.
  • Necháme ve tmě a chladu cca. 10 dní.

 

Dobrou chuť!

 

Related Posts