Švestkové knedlíky sypané mákem a cukrem

ingredience:

  • droždí
  • cukr
  • mouka
  • mletý mák
  • máslo
  • švestky
  • sůl
  • mléko
  • vejce

 

postup:

  • Do misky  smícháme droždí s cukrem a trochou vlažného mléka, aby se vytvořil kvásek.
  • Do mísy dáme mouku, vejce, špetku soli, kvásek, zbylé mléko a zpracujeme těsto.
  • Necháme asi 30 minut kynout.
  • Z těsta vytvoříme knedlíky plněne vypeckovanými švestkami.
  • Vaříme 6-8 minut.
  • Pak knedlíky vyndáme a vidličkou propíchneme aby se nesrazily.
  • Podáváme s mletým mákem smíchaným s cukrem a polité rozpuštěným máslem.

 

 

Dobrou chuť 😉

 

 

Related Posts