ingredience:

  • 1 kg zralých plodů černého bezu
  • 1x SIrupfix od Dr. Oetkera
  • 1 kg cukru
  • špetka kyseliny citronové

 

postup:

  • Oddělíme kuličky černého bezu ze stopek.
  • Opláchneme a dáme do hrnce.
  • Celé to přivedeme k varu a povaříme 10 – 15 minut.
  • Vychladlé dáme do lednice do druhého dne.
  • Druhý den přefiltrujem obsah hrnce přes plátýnko nebo hustý cedník.
  • Přidáme Sirupfix cukr a kyselinu citronovou.
  • Obsah přivedeme k varu a povaříme 3-5 minut
  • Obsah nalijeme do vymytých lahví.
  • Lahve uzavřeme a na 20 minut položíme na bok, aby se víčka řádně „zatáhla“.

 

 

Dobrou chuť 😉

 

 

Related Posts