ingredience:

  • banány
  • citronová kůra
  • citronová šťáva
  • vejce
  • mléko nebo trocha kefíru
  • hladká mouka
  • olej
  • trocha jedlé sody
  • sůl
  • cukr
  • vanilkový cukr
  • skořicový cukr

 

postup:

  • Nejprve si připravíme těstíčko. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme trochu méka nebo kefíru, špetku jedlé sody, sůl, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru.
  • Celý obsah promícháme, přisypeme hladkou mouku a opět promícháme.
  • Těstíčko necháme cca. 15 minut odstát.
  • Oloupeme a nakrájíme banány na cca. čtvrtiny. Poté je pokapeme citronem aby byly kapku okyselené.
  • Nakrájené banány obalíme v těstíčku a osmažíme.
  • Nakonec obalíme ve skořicovém cukru.

 

Jablka jsou v těstíčku krásně nakyslá. Banán ne. Proto jej doporučuji okyselit citronem.

 

 

Dobrou chuť 😉

 

 

 

Related Posts