ingredience:
- banány
- citronová kůra
- citronová šťáva
- vejce
- mléko nebo trocha kefíru
- hladká mouka
- olej
- trocha jedlé sody
- sůl
- cukr
- vanilkový cukr
- skořicový cukr
postup:
- Nejprve si připravíme těstíčko. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme trochu méka nebo kefíru, špetku jedlé sody, sůl, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru.
- Celý obsah promícháme, přisypeme hladkou mouku a opět promícháme.
- Těstíčko necháme cca. 15 minut odstát.
- Oloupeme a nakrájíme banány na cca. čtvrtiny. Poté je pokapeme citronem aby byly kapku okyselené.
- Nakrájené banány obalíme v těstíčku a osmažíme.
- Nakonec obalíme ve skořicovém cukru.
Jablka jsou v těstíčku krásně nakyslá. Banán ne. Proto jej doporučuji okyselit citronem.
Dobrou chuť 😉


