ingredience:
- mražené předvařené dršťky
- vývar nebo kostku „masox“
- sůl, pepř, paprika, majoránka
- mouka (na jíšku)
- olej
- cibule
- česnek
postup:
- Nakrájíme cibuli, dáme ji na rozpálený olej a osmahneme do zlatova.
- Vložíme zmražené dršťky, zalijeme vývarem (nebo vodu s kostkou masoxu), přidáme papriku a vaříme.
- Po uvaření dršťek dosolíme, okořeníme (pepř, majoránka) a přidáme česnek.
- Nakonec mírně zahustíme jíškou (pokud je třeba).
Přestože jsou dršťky umyté a předvařené, mohou mít při jejich vaření zvláštní vůni (mírný zápach). V tom případě doporučuji uvařenou polévku jíst až po opětovném ohřátí kdy tento nepatrný zápach zmizí.
Dobrou chuť 😉


