ingredience:
- mandarinky, pomeranče
- máslo
- cukr
- vanikový cukr
- citronová a pomerančová kůra
- punč, punčové aroma
- polohrubá mouka
- kypřící prášek
- 2 – 3 vejce (dle velikosti)
- mléko
- olej
- sůl
postup:
- Oloupeme pomeranče a mandarinky, nakrájíme je na plátky a dáme do mísy. Případně vypeckujeme. Zalijeme punčem s přídavkem punčového aroma. Necháme asi hodinu odležet.
- Na pánev dáme rozpustit kousek másla. Po rozpuštění přisypeme cukr, promícháme a necháme rozpustit.
- Naložené pomeranče a mandarinky zcedíme a vložíme je do cukru rozpuštěném v másle.
- Necháme mírně opéct (zkaramelizovat).
- Zalijeme těstem, přikryjeme pokličkou, zmírníme teplotu a pečeme cca. 15 minut.
- Nakonec vyklopíme na prkýnko a necháme vychladnout.
- Pocukrujem moučkovým cukrem.
příprava těsta:
- Do mísy oddělíme žloutky od bílků.
- Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme z nich sníh.
- Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme citronovou a pomerančovou kůru, olej, mléko, sůl, vanilkový cukr. To celé pořádně promícháme.
- Do žloutků dáme polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem a punčové aroma. Celé to promícháme.
- Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků do žloutků s moukou.
Dobrou chuť 😉



