ingredience:

  • mandarinky, pomeranče
  • máslo
  • cukr
  • vanikový cukr
  • citronová a pomerančová kůra
  • punč, punčové aroma
  • polohrubá mouka
  • kypřící prášek
  • 2 – 3 vejce (dle velikosti)
  • mléko
  • olej
  • sůl

 

postup:

  • Oloupeme pomeranče a mandarinky, nakrájíme je na plátky a dáme do mísy. Případně vypeckujeme. Zalijeme punčem s přídavkem punčového aroma. Necháme asi hodinu odležet.
  • Na pánev dáme rozpustit kousek másla. Po rozpuštění přisypeme cukr, promícháme a necháme rozpustit.
  • Naložené pomeranče a mandarinky zcedíme a vložíme je do cukru rozpuštěném v másle.
  • Necháme mírně opéct (zkaramelizovat).
  • Zalijeme těstem, přikryjeme pokličkou, zmírníme teplotu a pečeme cca. 15 minut.
  • Nakonec vyklopíme na prkýnko a necháme vychladnout.
  • Pocukrujem moučkovým cukrem.

 

 

příprava těsta:

  • Do mísy oddělíme žloutky od bílků.
  • Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme z nich sníh.
  • Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme citronovou a pomerančovou kůru, olej, mléko, sůl, vanilkový cukr. To celé pořádně promícháme.
  • Do žloutků dáme polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem a punčové aroma. Celé to promícháme.
  • Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků do žloutků s moukou.

 

Dobrou chuť 😉

 

 

 

 

Related Posts