ingredience:
- puding
- mléko
- ovoce (v našem případě borůvky a červený rybíz)
- cukr
- kakao
- kousek čokolády
- kousek máty
postup:
- Očištěné ovoce v sítku promláchneme a necháme odkapat.
- Odkapané ovoce posypem cukrem a hezký promícháme (jemně prosladíme – dle toho jak kyselé ovoce to je).
- Uvaříme si puding. Já mám nejraději vanilkový 😉 1 pudingový prášek na 1/2 litru mléka a 2 lžičky cukru. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 2 minuty.
- Proslazené ovoce dáme do poháru nebo misky a zalijeme teplým (ne horkým) pudingem.
- Poháry necháme vychladnout.
- Poté ozdobíme kakaem, čokoládou a kouskem máty. Ta mi zrovna chyběla 😉
Je možné ozdobit i našlehanou šlehačkou 🙂
Dobrou chuť 😉




