Také se u vás 24.12. mění čas z „nežer mi to“ na „nikdo už to nechce žrát“? 😉 Také si po vánocích nosíte cukroví do práce, aby se to dojedlo? Zbylo mi trochu zázvorového cukroví, tak jsem se pokusil jej nějak zužitkovat.
Ingredience:
- zázvorové cukroví
- pomerančový džem se zázvorem
- citronový puding
- mandarinka (nebo jiné ovoce)
Citronový puding:
Na 1/2 litru mléka 1 citronový puding a asi 2 polévkové lžíce cukru.
- Do kastrolu nalijete 2/3 mléka a zahřejete.
- Ve zbylé 1/3 mléka rozmícháte puding a cukr.
- Do teplého mléka přidáte zbylou 1/3 mléka s pudinkem a cukrem.
- Celý obsah přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Postup:
- Zázvorové cukroví pomažete pomerančovým džemem se zázvorem a pokládáte jej domisky.
- Dle návodu uvaříte citronový puding, kterým zalijeme piškoty v miskách.
- Takto naplněné misky necháme vychladnout.
- Nakonec nazdobíme ovocem, případně trochou šlehačky.
Dobrou chuť !





