ingredience:
- zelenina na polévku (mrkev, petržel, celer, květák, hrášek ….) – může být mražená směs na polévku
- sůl, pepř, petrželka, medvědí česnek
- pórek
- brambory
- kousek másla
- vejce
- bujónová kostka (záleží na vás jaká)
postup:
- Do hrnce dáme studenou vodu, do ní vložíme nakrájenou zeleninu a přivedeme k varu.
- Do vroucí vody přidáme nakrájený pórek, nakrájené brambory a bujón.
- Chvíli povaříme než zelenina změkne.
- Vhodíme kousek másla, bylinky (medvědí česnek, petrželka ….).
- Do hrnečku rozklepneme vejce, které vidličkou rozšleháme a postupně za mírného míchání vlijeme do polévky.
- Dochutíme solí a pepřem.
Asi tato polévka nebude tak jako z vývaru, nicméně je chutná a rychlá. Třeba v zimě na zahřátí 😉
Dobrou chuť 😉




