Ingredience:
1 litr vody
2-3 velké mrkve
1 velký pórek
mouka na jíšku
bylinky (petrželová nať, bazalka)
kousek másla
sůl, pepř, (zauzená) paprika
drůbeží kostku (masox) nebo vývar
Postup:
1) Dáme vařit vodu nebo drůbeží vývar.
2) Očistíme a nahrubo nastrouháme mrkev.
3) Na kroužky nakrájíme pórek.
4) Do vroucí vody dáme nahrubo nastrouhanou mrkev a na kroužky nakrájený pórek.
5) Jakmile je mrkev a pórek měkký, přidáme jíšku a povaříme.
6) Přidáme sůl, pepř a špetku papriky. Já použil zauzenou.
7) Pokud nemáme vývar, ale vodu, tak přidáme kostku (drůbeží masox).
8) Přidáme kousek másla na zjemnění.
9) Nakonec přidáme bylinky (petrželovou nať, špetku bazalky).