Ingredience:
- hermelín
- kuličkový pepř (ideálně směs tří druhů černý, červený, zelený)
- mletý pepř
- cibule
- cesnek
- bobkovy list
- vlašské ořechy
- slunečnicový olej (kdo chce tak řepkový)
- nové koření
- bobkový list
- chili papričky
Postup:
- Vlašské ořechy vyloupeme a na drobno nasekáme.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Česnek oloupeme a stroužky nakrájíme na plátky.
- Hermelíny rozkrojíme na dva plátky.
- Plátky hermelínu rozkrojenou stranenou posypeme nasekanými vlašskými ořechy, mírně opepříme a vložíme plátky česneku.
- Pokládáme postupně do sklenice a prokládáme nakrájenou cibulí, chili papričkami, nakrájeným česnekem a kuličkami pepře.
- Nakonec nahoru dáme lístek bobkového listu a pár kuliček nového koření.
- Celé to zalijeme slunečnicovým olejem. Můžete použít i řepkový olej. Já preferuji slunečnicový.
- Sklenici uzavřeme a dáme odležet do tmy a chladna cca. na 10 14 dní.
Dobrou chuť!
Pokud nemáte chili papričky, lze použít chili koření a k tomu přidat nakládanou zeleninu Kunovjanka (ZNOJMIA). Nakládanou zeleninu slijeme a necháme odkampat. Poté ji dáváme do sklenice místo chili papriček a k tomu přidáme chili koření.