Ingredience:
  • hermelín
  • kuličkový pepř (ideálně směs tří druhů černý, červený, zelený)
  • mletý pepř
  • cibule
  • cesnek
  • bobkovy list
  • vlašské ořechy
  • slunečnicový olej (kdo chce tak řepkový)
  • nové koření
  • bobkový list
  • chili papričky
Postup:
  • Vlašské ořechy vyloupeme a na drobno nasekáme.
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • Česnek oloupeme a stroužky nakrájíme na plátky.
  • Hermelíny rozkrojíme na dva plátky.
  • Plátky hermelínu rozkrojenou stranenou posypeme nasekanými vlašskými ořechy, mírně opepříme a vložíme plátky česneku.
  • Pokládáme postupně do sklenice a prokládáme nakrájenou cibulí, chili papričkami, nakrájeným česnekem a kuličkami pepře.
  • Nakonec nahoru dáme lístek bobkového listu a pár kuliček nového koření.
  • Celé to zalijeme slunečnicovým olejem. Můžete použít i řepkový olej. Já preferuji slunečnicový.
  • Sklenici uzavřeme a dáme odležet do tmy a chladna cca. na 10 14 dní.

 

Dobrou chuť!

 

Pokud nemáte chili papričky, lze použít chili koření a k tomu přidat nakládanou zeleninu Kunovjanka (ZNOJMIA). Nakládanou zeleninu slijeme a necháme odkampat. Poté ji dáváme do sklenice místo chili papriček a k tomu přidáme chili koření.

Related Posts