ingredience:

  • olej
  • máslo
  • cukr
  • citron nebo limetku
  • chili
  • cibule
  • kari nebo kurkumu
  • sůl
  • pepř
  • sojovou omáčku
  • kousek másla

 

postup:

  • Než začneme vařit, připravíme si ingredience. Jakmile vznikne karamel, bude to celkem fofr.
  • Nakrájíme si do misky nahrubo cibuli.
  • Do druhé misky si nakrájíme kuřecí maso.
  • Do pánve nalijeme kapku oleje a rozpálíme jej. Poté nasypeme asi 1-2 pol. lžíce cukru (dle množství mmasa). Mícháme a hlídáme až vznikne karamel. Pozor aby se nepřipálil.
  • Do karamelu nasypeme nakrájenou cibuli a promícháme. Po chvíli přidáme kuřecí maso a opět promícháme a trochu osmahneme (pozor, karamel se může připalovat).
  • Přidáme kousek másla a špetku vody. Promícháme, přikryjeme a  chvíli podusíme.
  • Nakonec přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu (abychom srazili sladkost, ale ponechali karamelovou chuť), kari (nebo kurkumu) a chili.
  • Dochutíme sojovou omáčkou.
  • Podáváme s rýží, zeleninou a s volským okem.

 

Dobrou chuť 😉

 



Related Posts