ingredience:
- olej
- máslo
- cukr
- citron nebo limetku
- chili
- cibule
- kari nebo kurkumu
- sůl
- pepř
- sojovou omáčku
- kousek másla
postup:
- Než začneme vařit, připravíme si ingredience. Jakmile vznikne karamel, bude to celkem fofr.
- Nakrájíme si do misky nahrubo cibuli.
- Do druhé misky si nakrájíme kuřecí maso.
- Do pánve nalijeme kapku oleje a rozpálíme jej. Poté nasypeme asi 1-2 pol. lžíce cukru (dle množství mmasa). Mícháme a hlídáme až vznikne karamel. Pozor aby se nepřipálil.
- Do karamelu nasypeme nakrájenou cibuli a promícháme. Po chvíli přidáme kuřecí maso a opět promícháme a trochu osmahneme (pozor, karamel se může připalovat).
- Přidáme kousek másla a špetku vody. Promícháme, přikryjeme a chvíli podusíme.
- Nakonec přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu (abychom srazili sladkost, ale ponechali karamelovou chuť), kari (nebo kurkumu) a chili.
- Dochutíme sojovou omáčkou.
- Podáváme s rýží, zeleninou a s volským okem.
Dobrou chuť 😉


