ingredience:
- květy černého bezu
- vejce
- hladká mouka
- sůl, pepř
- kurkuma (není nutná)
- olej na osmažení
postup:
- Květenství opláchneme ve studené vodě a oddělíme květy ze stonku.
- Do misek oddělíme žloutky od bílků.
- Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme z nich sníh.
- Do žloutků přidáme sůl, pepř, případně koření (já použil kurkumu).
- Žloutky s kořením vyšleháme.
- Smícháme vyšlehané žloutky s kořením a sníh. Poté vmícháme hladkou mouku až dosáhneme řidké těstíčko.
- Nakonec přidáme květy černého bezu a promícháme.
- Na rozpáleném oleji smažíme „placičky“.
Někdo smaží obalené květy v těstíčku přímo na stonku, ale špatně se to pak sundavá a obrací …. 😉
Dobrou chuť 😉



