ingredience:

2 kedlubny
1 cibule
1 vejce
trocha smetany nebo mléka
kousek másla
trocha hladké mouky (na jíšku)
bylinky (petrželka, saturejka …)
sůl
pepř
drůbeží vývar nebo kostka masoxu

 

postup:

  • Oloupeme a na drobno nakrájíme cibuli.
  • Oloupeme a na hrubém struhadle nastouháme kedlubny.
  • Rozpustíme kousek másla a zpěníme na něm cibuli až zesklovatí.
  • Pak přidáme nastrouhanou kedlubnu, trochu vody a podusíme až změkne.
  • Přidáme vývar (nebo vodu a kostku masoxu).
  • V hrnečku rozmícháme vejce s trochou smetany nebo mléka a pomalu za stálého míchání vléváme do polévky.
  • Přidáme světlou na másle připravenou jíšku.
  • Nakonec dochutíme bylinkami a kořením (sůl, pepř, saturejku nebo petrželku).

 

Dobrou chuť!

 

 

Related Posts