ingredience:

  • banány, mohou být i zralejší
  • máslo
  • cukr
  • vanikový cukr
  • kakao, čokoláda
  • polohrubá mouka
  • kypřící prášek
  • 3 – 4 vejce (dle velikosti)
  • mléko
  • olej
  • sůl

 

postup:

  • Oloupeme banány, nakrájíme je na tlustší plátky a dáme do mísy.
  • Na pánev dáme rozpustit kousek másla se špoetkou oleje.
  • Zalijeme částí těsta, přidáme kousky banánů (cca. 1/2 množství), zualijeme zbytkem těsta a vložíme zbytek banánů.
  • Přikryjeme pokličkou, zmírníme teplotu a pečeme cca. 20-30 minut.
  • Nakonec vyklopíme na prkýnko a necháme vychladnout.
  • Pocukrujem moučkovým cukrem nebo polijeme rozpuštěnou čokoládou.

 

 

příprava těsta:

  • Do mísy oddělíme žloutky od bílků.
  • Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme z nich sníh.
  • Žloutky vyšleháme s cukrem a kakaem. Přidáme olej, mléko, sůl, vanilkový cukr, cukr. To celé pořádně promícháme.
  • Do žloutků dáme polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Celé to promícháme.
  • Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků do žloutků s moukou.

 

Dobrou chuť 😉

 

 

 

Related Posts