Jíšková polévka s řeckým kořením na kuře

ingredience:

  • mouka (já použil hladkou)
  • tuk (sádlo / máslo / olej)
  • sůl, pepř, petřžel (bylinky), kmín
  • kuřecí vývar nebo kuřecí bujón
  • vejce
  • zelenina do polévky
  • koření na kuře z Řecka (složení viz. foto)

 

postup:

  • V hrnci rozpustíme kousek sádla. Pozor, margaríny nejsou k tomu vhodné.
  • Do rozpuštěného tuku přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku (mírně do zlatova).
  • Přidáme kousek másla na zjemnění.
  • Do jíšky rozklepneme 1-2 vejce (dle množství polévky)  a promícháme. Vzniknou nám jíškovo-vaječné trhance, které vařečkou rozdělíme na menší kousky.
  • Přidáme kuřecí vývar nebo vodu, zeleninu a kuřecí bujón.
  • Až se začne polévka vařit, přisypeme sůl, pepř, řecké koření na kuře.
  • Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať, případně libeček.

 

 

 

Dobrou chuť 😉

 

 


 

 

Related Posts