ingredience:
- mouka (já použil hladkou)
- tuk (sádlo / máslo / olej)
- sůl, pepř, petřžel (bylinky), kmín
- kuřecí vývar nebo kuřecí bujón
- vejce
- zelenina do polévky
- koření na kuře z Řecka (složení viz. foto)
postup:
- V hrnci rozpustíme kousek sádla. Pozor, margaríny nejsou k tomu vhodné.
- Do rozpuštěného tuku přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku (mírně do zlatova).
- Přidáme kousek másla na zjemnění.
- Do jíšky rozklepneme 1-2 vejce (dle množství polévky) a promícháme. Vzniknou nám jíškovo-vaječné trhance, které vařečkou rozdělíme na menší kousky.
- Přidáme kuřecí vývar nebo vodu, zeleninu a kuřecí bujón.
- Až se začne polévka vařit, přisypeme sůl, pepř, řecké koření na kuře.
- Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať, případně libeček.
Dobrou chuť 😉





