ingredience:
- směs nakládaných hub (Shitake, Hlíva ….)
- cibule
- česnek
- rýže
- mražená zelenina
- může být kousek tvrdého sýra
- kyselá okurka
- sůl, pepř, červená paprika
- olej nebo kousek sádla
postup:
- V rýžovaru uvaříme rýži se zeleninou.
- Na pánvi rozpálíme kousek sádla nebo olej.
- Vložíme nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova.
- Nakrájíme česnek a přidáme k cibuli.
- Do sítka vysypeme obsah sklenice naložených hub (směsi hub) ve slaném nálevu a důkladně propláchneme.
- Opláchnuté houby nakrájíme a přidáme k cibuli. To celé mírně osmahnem a poté podusíme.
- Osolíme, opepříme a přidáme červenou papriku.
- Uvařenou rýži se zeleninou promícháme s houbami z pánve.
- Na talíři můžeme přidat okurku, beraní rohy nebo nastrouhaný tvrdý sýr.
Dobrou chuť 😉


