ingredience:

  • toastový chléb nebo neka nebo rohlíky
  • sušené houby
  • zelenina
  • vejce
  • sůl, pepř, majoránka, saturejka (nebo další jiné koření a bylinky), můžete přidat i mladé nasekané kopřivy (nasbírané na nějakém čistém místě)
  • mléko
  • česnek, medvědí česnek

 

postup:

  • Nakrájíme toastový chlém (rohlíky, veku) na kostičky a namočíme do mléka.
  • Dáme namočit na 10-15 minut sušené houby.
  • Do nádobky oddělíme bílem a vyšleháme z něj sníh.
  • Do žloutku dáme sůl, pepř, bylinky a pořádně prokmícháme.
  • Do mísy dáme namočené sušené houby, namočený chléb (mírně vymačkaný), zeleninu a žloutky s kořením a bylinkami, nastrouhaný česnek, medvědí česnek. To celé promícháme.
  • Nakonec přidáme sníh a opatrně promícháme.
  • Celý obsah mísy dáme do pekáčku s pečícím papírem nebo do sádlem vymazaného pekáčku a dáme péct. Hotová nádivka je na okrajích pekáčku zlatá.

 

 

Dobrou chuť 😉

 

 

Related Posts