ingredience:

  • 1 ks bílé fazole v rajčatové omáčce (konzervované)
  • kousek salámu nebo šunky
  • petrželová nať
  • kousek sádla nebo trocha oleje
  • hovězí vývar nebo bovězí bujón
  • pepř, sůl, chili (dle chuti, není třeba), paprika
  • trocha koření soljanka (nemusí být, dle chuti)
  • česnek

 

 

postup:

  • V hrnci rozpustíme kousek sádla a opečeme na něm nakrájený salám.
  • Přidáme papriku a soljanku.
  • Promícháme, přidáme nakrájený česnek a opět promícháme a necháme kapku opéct.
  • Vysypeme obsah konzervy fazolí, přidáme vodu (asi 1/2 – 1 litr).
  • Dáme 1-2 kostky hovězího bujónu.
  • Provaříme asi 10 minut.
  • Nasekáme petrželovou nať, přidáme pepř případně i chili, dle chuti dosolíme. Povaříme asi 5-10 minut.

 

 

Dobrou chuť 😉

 

 

zdroj obrázku: BILLA, spol. s.r.o.

 

 

Related Posts