ingredience:
- 1 ks bílé fazole v rajčatové omáčce (konzervované)
- kousek salámu nebo šunky
- petrželová nať
- kousek sádla nebo trocha oleje
- hovězí vývar nebo bovězí bujón
- pepř, sůl, chili (dle chuti, není třeba), paprika
- trocha koření soljanka (nemusí být, dle chuti)
- česnek
postup:
- V hrnci rozpustíme kousek sádla a opečeme na něm nakrájený salám.
- Přidáme papriku a soljanku.
- Promícháme, přidáme nakrájený česnek a opět promícháme a necháme kapku opéct.
- Vysypeme obsah konzervy fazolí, přidáme vodu (asi 1/2 – 1 litr).
- Dáme 1-2 kostky hovězího bujónu.
- Provaříme asi 10 minut.
- Nasekáme petrželovou nať, přidáme pepř případně i chili, dle chuti dosolíme. Povaříme asi 5-10 minut.
Dobrou chuť 😉




