ingredience:
- 1x bílý jogurt (velký … 200g)
- 1x zakyaná smetana (malá … 0.18kg)
- sůl
postup:
- Do misky dáme bílý jogurt a zakysanou smetanu.
- Dobře osolíme a pořádně promícháme.
- Do misky zavěsíme cedník a do něj rozložíme bílé plátno (např. kapesník).
- Obsah misky dáme do daného cedníku, zakryjeme, případně zatížíme. Čím více zatížíme, tím více nám lučina zhrudkovatí. Čím méně zatížíme, tím více je lučina krémovější.
- To celé dáme do lednice. Minimálně přes noc, ideálně na 24 hodin.
- Do hotové lučiny můžeme přidat bylinky dle chuti (bazalka, rozmarýn, koriandr, petrželová nať, pažitka …..). Nebo můžeme přidat koření (kurkuma, chili …).
Dobrou chuť 😉


