ingredience:

  • 1x bílý jogurt (velký … 200g)
  • 1x zakyaná smetana (malá … 0.18kg)
  • sůl

 

postup:

  • Do misky dáme bílý jogurt a zakysanou smetanu.
  • Dobře osolíme a pořádně promícháme.
  • Do misky zavěsíme cedník a do něj rozložíme bílé plátno (např. kapesník).
  • Obsah misky dáme do daného cedníku, zakryjeme, případně zatížíme. Čím více zatížíme, tím více nám lučina zhrudkovatí. Čím méně zatížíme, tím více je lučina krémovější.
  • To celé dáme do lednice. Minimálně přes noc, ideálně na 24 hodin.
  • Do hotové lučiny můžeme přidat bylinky dle chuti (bazalka, rozmarýn, koriandr, petrželová nať, pažitka …..). Nebo můžeme přidat koření (kurkuma, chili …).

 

Dobrou chuť 😉

 

 

 

 

Related Posts