ingredience:

  • čerstvé mléko
  • sůl
  • bylinky (já použil čerstvou petrželku a saturejku)
  • olivový nebo slunečnicový olej
  • ocet

 

postup:

  • Do misky dáme trochu olivového nebo slunečnicového oleje. Přidáme sůl, bylinky a promícháme.
  • Do hrnce nalijeme „čerstvé“ mléko a zahřejeme cca. na 80 °C. Přidáme ocet (místo syřidla) a promícháme aby se oddělil sýr od syrovátky.
  • Necháme vychladnout a vlažné slijeme přes plátýnko.
  • Opláchneme trochou vody slijeme přes plátýnko.
  • Celé to kapku „vymačkáme“ abychom dostali zbytek vody pryč.
  • Hmotu dáme do připraveného oleje s bylinkami a promícháme.
  • Nakonec dáme do nějaké „krabičky“ a necháme uležet v ledničce.

 

Mléko lze použít kravské i kozí. Ale já použil kravské. Kozímu já zrovna moc neholduju 😉

 

Dobrou chuť 😉

 

 

 

 

Zdroj inspirace: https://www.ceskatelevize.cz/porady/12059685760-co-nase-babicky-umely-a-na-co-my-jsme-zapomneli/218562220460023/cast/717264/

 

 

 

Related Posts