ingredience:

  • síťku pomerančů (1-2 kg ovoce)
  • kyselina citronová
  • cukr
  • sáček „Sirupfix“ pro tvorbu sirupů

 

postup:

  • Pomeranče omyjeme a i s kůrou nakrájíme na kousky.
  • Přidáme 0,5 – 1 litr vody, trochu kyseliny citronové (dle kyselosti ovoce) a přivedeme k varu.
  • Povaříme 5 – 10 minut.
  • Odstavíme a necháme vychladnout.
  • Přidáme 1 kg cukru a sáček se Sirupfixem.
  • Vložíme do lednice do druhého dne.
  • Druhý den vyjmeme z lednice a přecedíme přes plátýnko.
  • Opět přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut.
  • Nalijeme do vymytých lahví, uzavřem a necháme 20 minut naležato.

 

Množství cukru a kyseliny citronové si můžete upravit dle své chuti a sladkosti nebo kyselosti ovoce.

 

 

Dobrou chuť 😉

 

 

 

Related Posts