ingredience:
- brambory
- cuketa
- hladká mouka
- 1-2 vejce
- olej na smažení (já preferuji slunečnicový)
- česnek
- bylinky (petrželová nať, libeček, rozmarýn)
- majoránka
- sůl
- pepř
- mléko
postup:
- Do mísy nastrouháme brambory a cuketu. Pokud je to velká cuketa s peckami, tak cuketu rozříznem a pecky vyjmeme. Na jednu menší cuketu asi 2-4 brambory (dle velikosti).
- Do nastrouhaných brambor přidáme 1-2 vejce (dle množství těsta). Pokud nemáte vejce, můžete část mouky nahradit krupičkou (aby se bramborák netrhal).
- Okořeníme (sůl, pepř, majoránka, bylinky).
- Do těsta nastrouháme česnek a přisypem trochu hladké mouky a přilijeme trochu mléka (aby bramborák křupal).
- Vše pořádně promícháme.
- Na rozpálený olej vkládáme těsto a rozprostřem ho po pánvi. Opečeme po obou stranách.
Dobrou chuť 😉







