ingredience:

  • brambory
  • cuketa
  • hladká mouka
  • 1-2 vejce
  • olej na smažení (já preferuji slunečnicový)
  • česnek
  • bylinky (petrželová nať, libeček, rozmarýn)
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • mléko

 

postup:

  • Do mísy nastrouháme brambory a cuketu. Pokud je to velká cuketa s peckami, tak cuketu rozříznem a pecky vyjmeme. Na jednu menší cuketu asi 2-4 brambory (dle velikosti).
  • Do nastrouhaných brambor přidáme 1-2 vejce (dle množství těsta). Pokud nemáte vejce, můžete část mouky nahradit krupičkou (aby se bramborák netrhal).
  • Okořeníme (sůl, pepř, majoránka, bylinky).
  • Do těsta nastrouháme česnek a přisypem trochu hladké mouky a přilijeme trochu mléka (aby bramborák křupal).
  • Vše pořádně promícháme.
  • Na rozpálený olej vkládáme těsto a rozprostřem ho po pánvi. Opečeme po obou stranách.

 

 

Dobrou chuť 😉

 

 

 

Related Posts