ingredience:

  • brambory
  • cuketa
  • hladká mouka
  • 1-2 vejce
  • olej na smažení (já preferuji slunečnicový)
  • česnek
  • medvědí česnek
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

 

postup:

  • Do mísy nastrouháme brambory a cuketu. Pokud je to velká cuketa s peckami, tak cuketu rozříznem a pecky vyjmeme. Na jednu cuketu asi 2 brambory. Já ale dávám brambory a cuketu v poměru 1:1. Cuketa tu bramborovou chuť víc do sebe natáhne a zároveň je v těstě více škrobu aby se bramborák netrhal.
  • Do nastrouhaných brambor přidáme 1-2 vejce (dle množství těsta).
  • Okořeníme (sůl, pepř, majoránka, medvědí česnek).
  • Do těsta nastrouháme česnek a přisypem trochu hladké mouky.
  • Vše pořádně promícháme.
  • Na rozpálený olej vkládáme těsto a rozprostřem ho po pánvi. Opečeme po obou stranách.

 

 

Dobrou chuť 😉

 

 

 

Related Posts