ingredience:
- mouka (já použil hladkou)
- tuk (sádlo / máslo / olej)
- sůl, pepř, petřžel (bylinky), kmín / rozmarýn, petrželka
- zeleninový vývar nebo zeleninový bujón
- vejce
- houby
- brambor
postup:
- V hrnci rozpustíme kousek másla. Můžeme i sádlo nebo olej. Pokud však použijeme máslo, má polévka mírně oříškovou chuť. Pozor, margaríny nejsou k tomu vhodné.
- Do rozpuštěného tuku přidáme mouku a uděláme jíšku (mírně do zlatova).
- Do jíšky rozklepneme 1-2 vejce (dle množství polévky) a promícháme. Vzniknou nám jíškovo-vaječné trhance, které vařečkou rozdělíme na menší kousky.
- Přidáme zeleninový vývar nebo vodu a zeleninový bujón. Nebo ideálně houbový bujón.
- Přisypeme očištěné nakrájené houby a nakrájený brambor.
- Až se začne polévka vařit, přisypeme kmín nebo rozmarýn, pepř, dle chuti sůl. Můžeme dochutit i pomocí maggi. To záleží na vás.
- Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať, případně další bylinky.


