ingredience:

  • mouka (já použil hladkou)
  • tuk (sádlo / máslo / olej)
  • sůl, pepř, petřžel (bylinky), kmín / rozmarýn, petrželka
  • zeleninový vývar nebo zeleninový bujón
  • vejce
  • houby
  • brambor

 

postup:

  • V hrnci rozpustíme kousek másla. Můžeme i sádlo nebo olej. Pokud však použijeme máslo, má polévka mírně oříškovou chuť. Pozor, margaríny nejsou k tomu vhodné.
  • Do rozpuštěného tuku přidáme mouku a uděláme jíšku (mírně do zlatova).
  • Do jíšky rozklepneme 1-2 vejce (dle množství polévky)  a promícháme. Vzniknou nám jíškovo-vaječné trhance, které vařečkou rozdělíme na menší kousky.
  • Přidáme zeleninový vývar nebo vodu a zeleninový bujón. Nebo ideálně houbový bujón.
  • Přisypeme očištěné nakrájené houby a nakrájený brambor.
  • Až se začne polévka vařit, přisypeme kmín nebo rozmarýn, pepř, dle chuti sůl. Můžeme dochutit i pomocí maggi. To záleží na vás.
  • Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať, případně další bylinky.

 

Dobrou chuť 😉


 

Related Posts