ingredience:

  • červený rybíz
  • voda
  • cukr
  • Sirupfix od Dr. Oetkera

 

postup:

  • Ovoce očistíme, umyjeme a dáme do hrnce. Pokud neděláte šťávu z rybízu, tak můžete nakrájet ovoce na kousky.
  • Přidáme 1/2 litru až 1 litr vody (dle šťavnatosti ovoce).
  • Ponorným mixerem ovoce rozmixujem.
  • Obsah hrnce přivedeme k varu a vaříme 5-10 minut. Poté necháme vystydnout.
  • Uvařené ovoce přecedíme přes jemné sítko nebo plátýnko, abychom se zbavili slupek, peciček a dalších nepatřičných částí.
  • Přidáme Sirupfix od Dr. Oetkera a 1 kg cukru. Pořádně promícháme a dáme přes noc uležet do lednice.
  • Druhý den obsah hrnce přivedeme k varu a povaříme 3-5 minut.
  • Nalijeme do vymytých lahví a ukládáme na 20 minut naležato.

 

Dle chuti lze přidat cukr nebo kyselinu citronovou.

 

Dobrou chuť 😉

 

 

 

 

Related Posts