ingredience:
- červený rybíz
- voda
- cukr
- Sirupfix od Dr. Oetkera
postup:
- Ovoce očistíme, umyjeme a dáme do hrnce. Pokud neděláte šťávu z rybízu, tak můžete nakrájet ovoce na kousky.
- Přidáme 1/2 litru až 1 litr vody (dle šťavnatosti ovoce).
- Ponorným mixerem ovoce rozmixujem.
- Obsah hrnce přivedeme k varu a vaříme 5-10 minut. Poté necháme vystydnout.
- Uvařené ovoce přecedíme přes jemné sítko nebo plátýnko, abychom se zbavili slupek, peciček a dalších nepatřičných částí.
- Přidáme Sirupfix od Dr. Oetkera a 1 kg cukru. Pořádně promícháme a dáme přes noc uležet do lednice.
- Druhý den obsah hrnce přivedeme k varu a povaříme 3-5 minut.
- Nalijeme do vymytých lahví a ukládáme na 20 minut naležato.
Dle chuti lze přidat cukr nebo kyselinu citronovou.
Dobrou chuť 😉


