ingredience:

  • puding
  • mléko
  • ovoce (v našem případě borůvky a červený rybíz)
  • cukr
  • kakao
  • kousek čokolády
  • kousek máty

 

postup:

  • Očištěné ovoce v sítku promláchneme a necháme odkapat.
  • Odkapané ovoce posypem cukrem a hezký promícháme (jemně prosladíme – dle toho jak kyselé ovoce to je).
  • Uvaříme si puding. Já mám nejraději vanilkový 😉 1 pudingový prášek na 1/2 litru mléka a 2 lžičky cukru. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 2 minuty.
  • Proslazené ovoce dáme do poháru nebo misky a zalijeme teplým (ne horkým) pudingem.
  • Poháry necháme vychladnout.
  • Poté ozdobíme kakaem, čokoládou a kouskem máty. Ta mi zrovna chyběla 😉

 

Je možné ozdobit i našlehanou šlehačkou 🙂

 

 

Dobrou chuť 😉

 

 

 

 

 

 

Related Posts