ingredience:
- toastový chléb nebo neka nebo rohlíky
- sušené houby
- zelenina
- vejce
- sůl, pepř, majoránka, saturejka (nebo další jiné koření a bylinky), můžete přidat i mladé nasekané kopřivy (nasbírané na nějakém čistém místě)
- mléko
- česnek, medvědí česnek
postup:
- Nakrájíme toastový chlém (rohlíky, veku) na kostičky a namočíme do mléka.
- Dáme namočit na 10-15 minut sušené houby.
- Do nádobky oddělíme bílem a vyšleháme z něj sníh.
- Do žloutku dáme sůl, pepř, bylinky a pořádně prokmícháme.
- Do mísy dáme namočené sušené houby, namočený chléb (mírně vymačkaný), zeleninu a žloutky s kořením a bylinkami, nastrouhaný česnek, medvědí česnek. To celé promícháme.
- Nakonec přidáme sníh a opatrně promícháme.
- Celý obsah mísy dáme do pekáčku s pečícím papírem nebo do sádlem vymazaného pekáčku a dáme péct. Hotová nádivka je na okrajích pekáčku zlatá.
Dobrou chuť 😉





