ingredience:

  • rýže
  • sůl, pepř
  • kousek sádla
  • sušené houby (mohou být i čerstvé)
  • zelenina (může být i mražená)

 

postup:

  • V sítku propláchneme rýži a dáme ji do misky.
  • Na chvilku (cca. 10-15 minut) namočíme sušené houby. Ty pak přidáme do misky k rýži.
  • Přidáme mraženou zeleninu. To celé promícháme.
  • V rýžovaru vymažeme nádobku kouskem sádla a dáme do ní celý obsah misky (rýži, zeleninu a houby).
  • Přidáme patřičné množství vody (lze využít zbytek vody z namočených hub, abychom nepřišli o vůni a chuť).
  • Osolíme, opepříme a dáme vařit.
  • Na talíři můžeme posypat strouhaným tvrdým sýrem.

 

Dobrou chuť 😉

 

 

 

Related Posts