ingredience:

  • zelenina na polévku (mrkev, petržel, celer, květák, hrášek ….) – může být mražená směs na polévku
  • sůl, pepř, petrželka, medvědí česnek
  • pórek
  • brambory
  • kousek másla
  • vejce
  • bujónová kostka (záleží na vás jaká)

 

postup:

  • Do hrnce dáme studenou vodu, do ní vložíme nakrájenou zeleninu a přivedeme k varu.
  • Do vroucí vody přidáme nakrájený pórek, nakrájené brambory a bujón.
  • Chvíli povaříme než zelenina změkne.
  • Vhodíme kousek másla, bylinky (medvědí česnek, petrželka ….).
  • Do hrnečku rozklepneme vejce, které vidličkou rozšleháme a postupně za mírného míchání vlijeme do polévky.
  • Dochutíme solí a pepřem.

 

Asi tato polévka nebude tak jako z vývaru, nicméně je chutná a rychlá. Třeba v zimě na zahřátí 😉

 

 

Dobrou chuť 😉

 

 

 

 

Related Posts