ingredience:
- čerstvé mléko
- sůl
- bylinky (já použil čerstvou petrželku a saturejku)
- olivový nebo slunečnicový olej
- ocet
postup:
- Do misky dáme trochu olivového nebo slunečnicového oleje. Přidáme sůl, bylinky a promícháme.
- Do hrnce nalijeme „čerstvé“ mléko a zahřejeme cca. na 80 °C. Přidáme ocet (místo syřidla) a promícháme aby se oddělil sýr od syrovátky.
- Necháme vychladnout a vlažné slijeme přes plátýnko.
- Opláchneme trochou vody slijeme přes plátýnko.
- Celé to kapku „vymačkáme“ abychom dostali zbytek vody pryč.
- Hmotu dáme do připraveného oleje s bylinkami a promícháme.
- Nakonec dáme do nějaké „krabičky“ a necháme uležet v ledničce.
Mléko lze použít kravské i kozí. Ale já použil kravské. Kozímu já zrovna moc neholduju 😉
Dobrou chuť 😉
Zdroj inspirace: https://www.ceskatelevize.cz/porady/12059685760-co-nase-babicky-umely-a-na-co-my-jsme-zapomneli/218562220460023/cast/717264/




