ingredience:

  • květy černého bezu
  • vejce
  • hladká mouka
  • sůl, pepř
  • kurkuma (není nutná)
  • olej na osmažení

 

postup:

  • Květenství opláchneme ve studené vodě a oddělíme květy ze stonku.
  • Do misek oddělíme žloutky od bílků.
  • Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme z nich sníh.
  • Do žloutků přidáme sůl, pepř, případně koření (já použil kurkumu).
  • Žloutky s kořením vyšleháme.
  • Smícháme vyšlehané žloutky s kořením a sníh. Poté vmícháme hladkou mouku až dosáhneme řidké těstíčko.
  • Nakonec přidáme květy černého bezu a promícháme.
  • Na rozpáleném oleji smažíme „placičky“.

 

Někdo smaží obalené květy v těstíčku přímo na stonku, ale špatně se to pak sundavá a obrací ….  😉

 

Dobrou chuť 😉

 

 

Related Posts