ingredience:

  • 500g hladké mouky
  • 20-25g čerstvého droždí (cca. 1/2 kostky)
  • 1/2 lžičky cukru
  • 5-10g soli
  • 50g oleje (cca. 4,5 polévkové lžíce)
  • 300ml mléka

 

postup:

  • Uděláme si kvásek (droždí, cukr a 3-4 lžíce mouky).
  • Do mísy dáme zbytek mouky, olej, sůl a kvásek a zaděláme těsto.
  • Těsto přendáme na kynutí do mísy vytřené olejem a přikryjeme fólií.
  • Upleteme housky a dáme péct dozlatova. Při pečení každých 10 minut potíráme vodou se solí.

 

Do housek je možné přidat další dobroty (mleté škvarky, anglickou slaninu …).

 

Dobrou chuť 😉

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts