Ingredience:
- buřty (pokud nemáte rádi špekáčky, lze použít např. i liberecké párky)
- cibule
- pepř
- sůl
- cukr
- ocet
- nakládaná sladkokyselá zelenina Kunovjanka (ZNOJMIA)
- lák od kyselých okurek (ZNOJMIA)
- bobkový list
Nálev:
Připravíme si nálev. Dáme vařit asi 1 litr vody, skleničku octa (cca. 150 200 ml), sůl, pepř, cukr a 1-3 ks bobkového listu. Nálev asi 10 minut povaříme. Poté jej vypneme a necháme vystydnout.
Postup:
- Připravíme si nálev.
- Zcedíme naloženou zeleninu Kunovjanka, ale lák z ní si ponecháme.
- Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky.
- Oloupeme buřtíky a podél nakrojíme.
- Do řezu v buřtíkách vkládáme sladkokyselou zeleninu (Kunovjanka) a cibuli.
- Do vymyté sklenice postupně vkládáme naplněné buřtíky, cibuli, nakládanou zeleninu (Kunovjanka) a trochu pepře.
- Nakonec zalijeme směsí láku z Kunovjanky, nakládaných okurek a vlastního lálevu. Poměr nechávám na vás dle chuti. Osobně doporučuji: lák z jedné sklenice Kunovjanky, 100ml láku z okurek a 500ml vlasního nálevu.
- Nakonec nahoru dáme z vlastního láku bobkový list.
- Sklenici uzavřeme.
- Necháme ve tmě a chladu cca. 10 dní.
Dobrou chuť!