ingredience:
- cuketa
- mražená zelenina (např. pánev VOK Čína)
- bazalka
- 2 vejce
- pepř, sůl, paprika
- smetana
- měkký salám
- polotvrdá klobása (např. hasičská)
- olej
- česnek
salámová směs:
- Měkký salám nastrouháme na hrubém struhadle.
- Přidáme na plátky nebo kostičky nakrájenou polotvrdou klobásu (hasičská a pod.)
- Přidáme pepř, sůl, papriku.
- Můžeme přidat i trošku chili.
postup:
- Cuketu oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pokud je větší a má uprostřed semena, tak je vyjmeme.
- Připravíme si salámovou směs.
- Na pánev nalijeme trochu oleje a rozpálíme jej.
- Na rozpálený olej pokládáme nakrájenou cuketu a osmahneme ji z obou stran.
- Po osmažení cukety ji osolíme a přidáme bazalku.
- Vsypeme nastrouhanou salámovou směs a nastrouháme na něj česnek.
- Nahoru dáme mraženou zeleninu.
- Přikryjeme pokličkou a necháme cca. 20 minut,
- Rozšleháme vejce s trochou smetany, soli a bazalkou a zalijeme jimi pánev.
- Necháme pod pokličkou cca. 10 minut.
poznámky:
- Místo salámové směsi lze udělat směs z mletého masa. Ideální je použít směs mletého hovězího a vepřového v poměru 1:1.
- Pokud nemáte smetanu, lze použít zakysanou smetanu nebo lžičku bílého jogurtu.
- Celé to lze i posypat strouhaným tvrdým sýrem.
Pokud se vám nechce s tím takto vyhrát, můžete to udělat v pekáčku a dát do trouby. Já to dělal na pánvi 🙂
Dobrou chuť 😉





