Zapečená cuketa se zeleninou a salámem

ingredience:

  • cuketa
  • mražená zelenina (např. pánev VOK Čína)
  • bazalka
  • 2 vejce
  • pepř, sůl, paprika
  • smetana
  • měkký salám
  • polotvrdá klobása (např. hasičská)
  • olej
  • česnek

 

salámová směs:

  • Měkký salám nastrouháme na hrubém struhadle.
  • Přidáme na plátky nebo kostičky nakrájenou polotvrdou klobásu (hasičská a pod.)
  • Přidáme pepř, sůl, papriku.
  • Můžeme přidat i trošku chili.

 

postup:

  • Cuketu oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pokud je větší a má uprostřed semena, tak je vyjmeme.
  • Připravíme si salámovou směs.
  • Na pánev nalijeme trochu oleje a rozpálíme jej.
  • Na rozpálený olej pokládáme nakrájenou cuketu a osmahneme ji z obou stran.
  • Po osmažení cukety ji osolíme a přidáme bazalku.
  • Vsypeme nastrouhanou salámovou směs a nastrouháme na něj česnek.
  • Nahoru dáme mraženou zeleninu.
  • Přikryjeme pokličkou a necháme cca. 20 minut,
  • Rozšleháme vejce s trochou smetany, soli a bazalkou a zalijeme jimi pánev.
  • Necháme pod pokličkou cca. 10 minut.

 

poznámky:

  • Místo salámové směsi lze udělat směs z mletého masa. Ideální je použít směs mletého hovězího a vepřového v poměru 1:1.
  • Pokud nemáte smetanu, lze použít zakysanou smetanu nebo lžičku bílého jogurtu.
  • Celé to lze i posypat strouhaným tvrdým sýrem.

 

Pokud se vám nechce s tím takto vyhrát, můžete to udělat v pekáčku a dát do trouby. Já to dělal na pánvi 🙂

 

Dobrou chuť 😉

 

 

 

Related Posts