ingredience:

  • brambory
  • hrubá mouka
  • olej
  • plátkový sýr, paprika, petržel
  • sůl

 

postup:

  • Bambory oloupeme a povaříme ve slané vodě. Tu vodu osolíme trochu víc (pak se škubánky již nesolí) a brambory uvaříme cca. na 3/4 (nedovaříme je).
  • Pak brambory slijeme a zasypeme hrubou moukou. Vše hezky promačkáme mačkadlem na brambory. Utvoří se nám lepivé těsto.
  • Těsto necháme vychladnout.
  • Pak z těsta uděláme placičky a osmažíme je na oleji.
  • Ozdobíme kouskem plátkového sýra, papriky, petrželky. Ale je možné dát třeba i kousek šunky nebo salámu. Vynikající jsou i samotné, ještě teplé a k tomu studené mléko.

 

Dobrou chuť 😉

 

 

 

 

 

 

Related Posts