Také se u vás 24.12. mění čas z „nežer mi to“ na „nikdo už to nechce žrát“? 😉 Také si po vánocích nosíte cukroví do práce, aby se to dojedlo? Zbylo mi trochu zázvorového cukroví, tak jsem se pokusil jej nějak zužitkovat.

 

Ingredience:

  • zázvorové cukroví
  • pomerančový džem se zázvorem
  • citronový puding
  • mandarinka (nebo jiné ovoce)

 

Citronový puding:

Na 1/2 litru mléka 1 citronový puding a asi 2 polévkové lžíce cukru.

  • Do kastrolu nalijete 2/3 mléka a zahřejete.
  • Ve zbylé 1/3 mléka rozmícháte puding a cukr.
  • Do teplého mléka přidáte zbylou 1/3 mléka s pudinkem a cukrem.
  • Celý obsah přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

 

Postup:

  • Zázvorové cukroví pomažete pomerančovým džemem se zázvorem a pokládáte jej domisky.
  • Dle návodu uvaříte citronový puding, kterým zalijeme piškoty v miskách.
  • Takto naplněné misky necháme vychladnout.
  • Nakonec nazdobíme ovocem, případně trochou šlehačky.

 

Dobrou chuť !

 

 

 

 

 

Related Posts