Houbové rizoto ze směsi hub (Hlíva, Shitake …)

ingredience:

  • směs nakládaných hub (Shitake, Hlíva ….)
  • cibule
  • česnek
  • rýže
  • mražená zelenina
  • může být kousek tvrdého sýra
  • kyselá okurka
  • sůl, pepř, červená paprika
  • olej nebo kousek sádla

 

 

postup:

  • V rýžovaru uvaříme rýži se zeleninou.

 

  • Na pánvi rozpálíme kousek sádla nebo olej.
  • Vložíme nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova.
  • Nakrájíme česnek a přidáme k cibuli.
  • Do sítka vysypeme obsah sklenice naložených hub (směsi hub) ve slaném nálevu a důkladně propláchneme.
  • Opláchnuté houby nakrájíme a přidáme k cibuli. To celé mírně osmahnem a poté podusíme.
  • Osolíme, opepříme a přidáme červenou papriku.

 

  • Uvařenou rýži se zeleninou promícháme s houbami z pánve.
  • Na talíři můžeme přidat okurku, beraní rohy nebo nastrouhaný tvrdý sýr.

 

Dobrou chuť 😉

 

Related Posts