ingredience:

  • 1/4 kg mletého masa (nejlépe smíšené hovězí a věpřivé 1:1, případně drůbeží mleté maso)
  • 2 rohlíky (klidně staší) nebo strouhanku
  • 2 vejce
  • 2-3 hrstě kopřivových listů
  • kousek uzeniny (měkký salám a pod.)
  • sůl, pepř, rozmarýn, oregano, muškátový oříšek, majoránka
  • česnek, cibule
  • může být i vejce natvrdo
  • olej nebo sádlo na vymazání pekáčku

 

 

postup:

  • Do misky si nakrájímě rohlíky a namočíme v trošce vody nebo mléka.

 

  • Kopřivy opláchneme, dáme do mísy a zalijeme vroucí vodou asi na 10 minut.
  • Ze spařených kopřiv otrháme lístky a nasekáme je nadrobno. Spařené listy nepálí 😉

Vodu ze spařených kopřiv nevylévejte. Nechte ji vychladit a zalijte s ní květiny. Je to vynikající dusíkaté hnojivo.

 

  • Do mísy vložíme mleté maso.
  • Nastrouháme měkký salám.
  • Z namočených rohlíků vymačkáme vodu (nebo mléko) a přidáme k masu.
  • Pokud máme vejce natvrdo, tak jej oloupeme, nakrájíme a také přidáme.
  • Přidáme nasekané kopřivy a rozklepneme vejce.
  • Nastouháme stroužek česneku (nebo i víc dle chuti).
  • Můžeme přidat i nakrájenou cibuli.
  • Osolíme, opepříme, přidáme dle chuti koření (rozmarýn, oregano, muškátový oříšek, majoránka)
  • To celé důkladně promícháme.
  • Do vymazaného pekáčku sádlem nebo olejem rozvnoměrně rozprostřeme vzniklou hmotu.
  • Pečeme při 180°C asi 40-50 minut.

 

 

Dobrou chuť 😉

 

 

 

Related Posts