ingredience:
- 1/4 kg mletého masa (nejlépe smíšené hovězí a věpřivé 1:1, případně drůbeží mleté maso)
- 2 rohlíky (klidně staší) nebo strouhanku
- 2 vejce
- 2-3 hrstě kopřivových listů
- kousek uzeniny (měkký salám a pod.)
- sůl, pepř, rozmarýn, oregano, muškátový oříšek, majoránka
- česnek, cibule
- může být i vejce natvrdo
- olej nebo sádlo na vymazání pekáčku
postup:
- Do misky si nakrájímě rohlíky a namočíme v trošce vody nebo mléka.
- Kopřivy opláchneme, dáme do mísy a zalijeme vroucí vodou asi na 10 minut.
- Ze spařených kopřiv otrháme lístky a nasekáme je nadrobno. Spařené listy nepálí 😉
Vodu ze spařených kopřiv nevylévejte. Nechte ji vychladit a zalijte s ní květiny. Je to vynikající dusíkaté hnojivo.
- Do mísy vložíme mleté maso.
- Nastrouháme měkký salám.
- Z namočených rohlíků vymačkáme vodu (nebo mléko) a přidáme k masu.
- Pokud máme vejce natvrdo, tak jej oloupeme, nakrájíme a také přidáme.
- Přidáme nasekané kopřivy a rozklepneme vejce.
- Nastouháme stroužek česneku (nebo i víc dle chuti).
- Můžeme přidat i nakrájenou cibuli.
- Osolíme, opepříme, přidáme dle chuti koření (rozmarýn, oregano, muškátový oříšek, majoránka)
- To celé důkladně promícháme.
- Do vymazaného pekáčku sádlem nebo olejem rozvnoměrně rozprostřeme vzniklou hmotu.
- Pečeme při 180°C asi 40-50 minut.
Dobrou chuť 😉


