ingredience:
- banány, mohou být i zralejší
- máslo
- cukr
- vanikový cukr
- kakao, čokoláda
- polohrubá mouka
- kypřící prášek
- 3 – 4 vejce (dle velikosti)
- mléko
- olej
- sůl
postup:
- Oloupeme banány, nakrájíme je na tlustší plátky a dáme do mísy.
- Na pánev dáme rozpustit kousek másla se špoetkou oleje.
- Zalijeme částí těsta, přidáme kousky banánů (cca. 1/2 množství), zualijeme zbytkem těsta a vložíme zbytek banánů.
- Přikryjeme pokličkou, zmírníme teplotu a pečeme cca. 20-30 minut.
- Nakonec vyklopíme na prkýnko a necháme vychladnout.
- Pocukrujem moučkovým cukrem nebo polijeme rozpuštěnou čokoládou.
příprava těsta:
- Do mísy oddělíme žloutky od bílků.
- Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme z nich sníh.
- Žloutky vyšleháme s cukrem a kakaem. Přidáme olej, mléko, sůl, vanilkový cukr, cukr. To celé pořádně promícháme.
- Do žloutků dáme polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Celé to promícháme.
- Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků do žloutků s moukou.
Dobrou chuť 😉



